De BIM Burger

De BIM burger, voor wie met BIM te maken heeft zal het misschien al een bekend begrip zijn. Voor wie nieuw is in de wereld van BIM is het een handige leidraad om het proces weer te geven.

Eerder schreef Daan al een blog over de BIM Burger Royal, over hoe ook adviseurs kansen in BIM kunnen benutten.
Gelukkig zien we in de praktijk dat dit steeds meer begint te spelen. Ook vanuit (kleinere) leveranciers krijgen we steeds meer vragen, hoe zij mee kunnen in de BIM wereld en haar producten op een juiste manier kunnen aanleveren en verspreiden.

In het kort is de BIM burger, of het hamburger model zoals het ook genoemd wordt, een model waarin de gevraagde functionaliteit (bovenkant) tegenover de geboden oplossing (onderkant) tegenover elkaar worden gezegd. In de bovenkant van de BIM burger vinden we dan het prestatiemodel, met daarin het antwoord op ‘wat bouw ik’. De onderkant van de burger is hierin de oplossing op de vraag  ‘hoe bouw ik het’. Schematisch ziet dat model er dan uit als onderstaande afbeelding. Slim Engineering zit daarin in het midden van de BIM Burger om de verschillende informatie stromen te coördineren en waarborgen.

Met de toenemende vragen van leveranciers en adviseurs, merken we ook dat er behoefte is aan houvast in de wereld van BIM.
We bouwen dan vaak de BIM Burger stap voor stap op als leidraad om te laten zien hoe het BIM proces in elkaar zit, hoe bedrijven dit kunnen gebruiken om haar BIM proces op te zetten of te verbeteren en kansen in kaart te brengen. Wilt u meer weten over de stappen van de BIM Burger? Twijfel dan niet om, geheel vrijblijvend, contact met op ons op te nemen. We helpen u graag op weg met schematische afbeeldingen zoals hierboven over het te doorlopen proces.

Team Slim Engineering.